Skip links

Werkwijze Noors Droomhuis

Realiseer jouw droomhuis

In beproefde stappen

Stap 1. Inspiratie

Jouw wensen

Jouw wensen vormen altijd het uitgangspunt. Naast het bepalen van de ideale plek starten we vanuit een inspiratiemodel, waarbij maatwerk en een eigen indeling mogelijk zijn. Je kunt zelf naar hartenlust stijlen en elementen combineren.

Heb je een ander model in gedachten? Onze deskundigen kunnen ook een volledig nieuw droomhuis ontwerpen dat is aangepast aan jouw specifieke behoeften.

Jouw plek

Misschien heb je al een kavel in Noorwegen. Of ben je nog op zoek naar de ideale plek voor jouw droomhuis. Maak gebruik van onze jarenlange kennis en ervaring. Wij kennen namelijk de regio’s, de bijzondere plekjes en de (on)mogelijkheden van het bouwen van een houten huis in Noorwegen.

Elke gemeente heeft eigen bouwvoorschriften. Breng ons snel op de hoogte van je eventuele keuze. Dan duiken we in de lokale bouwbepalingen en informeren je erna uitvoering.

Werkwijze tweede woning Noorwegen

Stap 2. Creatie

Organisch proces

Je hebt een regio gevonden, een kavel uitgezocht en nagedacht over waar je tweede woning in Noorwegen aan moet voldoen.
 
Nu komt onze expertise om de hoek kijken. Samen creëeren we een getekend model van je tweede woning. Dit is een organisch proces waarin je helemaal meegenomen wordt en waaruit jouw creatie ontstaat.
 
Vervolgens gaan we samen dit getekende model uitzetten op het kavel. Samen met de grondwerker en andere experts kijken we hoe je droomhuis het beste gesitueerd kan worden. Na al het advies ingewonnen te hebben is het aan jou om te bepalen hoe je droomhuis gepositioneerd wordt.
 
 

Stap 3. Offerte

Duidelijkheid

Je hebt inmiddel een kavel gekocht of er een optie op genomen. De tekeningen van je droomhuis zijn naar tevredenheid.
 
Je ontvangt duidelijke 3D tekeningen, plattegronden. Waar je het droomhuis op je kavel wilt plaatsen is duidelijk.
 
Niemand komt graag voor verrassingen te staan daarom krijg je bij Noors Droomhuis de exacte kosten van je droomhuis in EURO en de kosten in NOK.
 
Bij de offerte zit ook een duidelijk overzicht van alles wat bij ons standaard inbegrepen is.
 
 
 
Noors Droomhuis tekenen contract

Stap 4. Realisatie

Van droom naar werkelijkheid

De definitieve tekeningen worden gemaakt samen met de constructieberekeningen. Zodra je het groene licht geeft gaan er een aantal processen tegelijk lopen.

Het Noorse papierwerk wordt afgehandeld. Alle vergunningen worden aangevraagd en de benodigde documentatie wordt aangeleverd aan de desbetreffende instanties.

Belangrijk is om dit goed te doen anders moet het huis weer afgebroken worden in het uiterste geval.

We gaan starten met de grondwerkzaamheden zodra de vergunningen zijn verleend. GPS punten worden op de kavel uitgezet om de exacte locatie te bepalen van het grondwerk.

Moet er met dynamiet gewerkt worden in verband met rotsen dan worden er specialisten bijgehaald. Riolering en elektra wordt aangelegd, fundering wordt gestort .

In een geconditioneerde omgeving gaan onze vakvrouwen en mannen jullie droomwoning maken. Iedereen weet dat hout krom trekt als het lang in aanraking komt met water of sneeuw. Daarom bouwen wij binnen de geconditioneerde omgeving alles op voordat jullie droomhuis uiteindelijk in Noorwegen op jouw kavel wordt gerealiseerd.

Stap 5. Sleutelklaar droomhuis

Oplevering

Je droomhuis wordt naar de bouwlocatie vervoerd. Onze vakmensen gaan aan de slag op locatie. Samen met de loodgieter en elektricien gaan ze je droomhuis afmonteren.

Afhankelijk van de grootte van je droomhuis is dit binnen 4 maanden gerealiseerd, daarin zijn we uniek in Nederland. Uitgezonderd die enkele keer dat we van het schema moeten afwijken.

 
 
DIT ZEGGEN KLANTEN

Ervaringen

Wij zijn trots op het werk dat we leveren. Daarom delen we graag de ervaring van onze klanten.

Henk en Amanda

DROOMHUIS OPGELEVERD VOORJAAR 2017

“Door het goede contact hadden we binnen korte tijd de plek in het bos voor de ‘hytte’ van onze dromen gevonden.”

Karin en Eugene

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2009

“Noors Droomhuis heeft ervoor gezorgd dat hele proces en begeleiding tiptop in orde was gedurende de periode tot oplevering van onze hytte. Ook konden we ze altijd bereiken als we met vragen en of ideeën zaten.”

Renee en Remco

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2023

“Investeren in Noorwegen met vakantievastgoed is een combinatie van zelf genieten, anderen (mee) laten genieten en bij voorkeur ook inverdienen op de investering.”

Hetty en Marcel

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2023

“Fijne samenwerking en een prachtig eindresultaat!”

Ja, ik wil meer informatie over mijn droomhuis in Noorwegen.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Je krijgt binnen 24u een reactie

Denk je ook aan de inwendige mens?

Misschien heb je al eten geregeld voor vanavond. Of ben je nog op zoek naar iets lekkers om te eten. Na al het lezen zal je vast trek hebben gekregen.

We zijn geen restaurant en toch hebben we een aantal typisch Noorse gerechten voor je op een rij gezet. Op een volle maag leest het toch fijner.

Veel gestelde vragen

Wanneer je een huis wilt kopen in Noorwegen, dan is dat een ideale plek om mooie belevenissen mee te maken. Een droomhuis in Noorwegen kan ook een interessante investering zijn. Wat jouw redenen ook zijn om een droomhuis kopen in Noorwegen: het is een hele stap, waarbij veel op je afkomt. Krijg antwoorden op veel gestelde vragen.

Noors droomhuis maakt gebruikt van cookies voor een complete ervaring.