Skip links

Over Noors Droomhuis

HOUTEN DROOMHUIZEN

Grote passie
voor het vak

Noors Droomhuis levert sleutelklare droomhuizen in de traditionele houtstapelbouw stijl en de houtskeletbouw stijl in Noorwegen. De droomhuizen zijn individueel ontworpen volgens strenge kwaliteitseisen, met aandacht voor details en trots op het authentieke vakmanschap.

Binnen Noors Droomhuis hebben we een eigen meubelmakerij. Hierdoor kunnen we je op maat gemaakt meubilair leveren in je op maat gemaakte droomhuis, wel zo gemakkelijk. Onze productie van droomhuizen en meubels onder één dak is uniek in Nederland en zorgt voor een totaaloplossing met de hoogste kwaliteit als focus.

Zo kun je een volledig ingericht en compleet Noors droomhuis verwerkelijken. Waarin alles op maat is gemaakt volgens jouw wensen.

ERVAAR ONZE KWALITEIT

Onze beproefde werkwijze

Jouw nieuwe woning in Noorwegen realiseren we in vijf beproefde stappen. Als eerste inventariseren we jouw woonwensen en een mogelijke locatie. Zijn deze in kaart gebracht, dan kijken we naar de geselecteerde plek en hoe de woning eruit moet komen te zien. De derde stap is het uitbrengen van de offerte, waarna de definitieve tekeningen worden gemaakt. Hierna handelen wij alle vergunningen voor je af en tegelijkertijd starten we met de grondwerkzaamheden én de bouw van je woning. Tenslotte wordt jouw huis naar de locatie vervoerd, waarna deze sleutelklaar door ons afgewerkt wordt.

"Noorse Droomhuizen realiseren is onze specialiteit."

Noors Droomhuis woonkamer
Noors Droomhuis meubilair op maat

ONZE GESCHIEDENIS

Hoe we hier zijn gekomen

Het was een koude ochtend in 2003 in het hart van Telemark in Noorwegen, waar de sneeuw de wereld bedekte met een helder wit tapijt en de aanstaande winter aankondigde. Ik, Cecile Hermans, sta voor het imposante houten huis dat ik ontworpen en gebouwd heb samen met vakmensen.

Van kinds af aan heb ik altijd al een fascinatie gehad voor de creaties van mijn grootvader, die een gerenommeerd architect was. Het was tijdens de bezoeken aan bouwplaatsen dat mijn liefde voor architectuur werd aangewakkerd en mijn droom om ooit eveneens te creëren begon te bloeien.

Terwijl ik naar mijn droomhuis keek, herinnerde ik me hoe ik als jong meisje met mijn opa meeging naar zijn kantoor en naast zijn imposante tekentafel stond en hoe hij mij inspireerde met zijn passie voor ontwerp en realisatie ten dienste van de klant. Het was die inspiratie die mijn pad zou bepalen en mij uiteindelijk zou leiden naar waar ik vandaag sta.

Na mijn opleiding aan de hogere hotelschool en het succesvol leiden van een eigen loodgietersbedrijf, besloot ik samen met mijn partner in 2002 de sprong te wagen en onze droom in Noorwegen na te jagen. We hebben altijd al van het land en zijn prachtige landschappen gehouden; nu was het tijd om die liefde om te zetten in iets tastbaars en daarvan te gaan genieten.

Maar zoals dat vaak gaat, kwamen we al snel achter de vele uitdagingen en details die bij het bouwen van een huis in dit prachtige land komen kijken. Dit gaf vele leerzame ervaringen. Mijn oma sprak destijds de gevleugelde woorden: first build for your enemy, than for your friend, than for yourself. 

Met de opgedane kennis en ervaring besloten we onze passie voor het bouwen van droomhuizen te delen met anderen. Sinds 2004 doen wij dit met veel plezier. Inmiddels heeft sinds 2022 het bedrijf een andere meer toepasselijke naam gekregen: Noors Droomhuis waar we onze expertise en liefde voor vakmanschap inzetten om de dromen van anderen te verwezenlijken.

Gedurende de afgelopen 20 jaar hebben we ons hoofdzakelijk toegelegd op de Noorse markt, waar we bekend staan om onze toewijding, kwaliteit en vakmanschap. Met 20 jaar ervaring in het realiseren van droomhuizen en een lang samenwerkend hecht team van onder andere timmerlieden, constructeur en architect zijn we een gevestigde naam geworden in de branche.

Ons team  heeft samen meer dan 462 droomhuizen gerealiseerd, dit zie je meteen terug aan de kwaliteit en de snelheid van het bouwen. Binnen 4 maanden vanaf aanvang bouw ontvang jij je sleutel van jouw droomhuis.

Het is niet alleen het vakmanschap dat Noors Droomhuis onderscheid. Het is tevens de toewijding van onze mensen om elke dag weer het beste van zichzelf te geven en de geavanceerde technologie in de geconditioneerde omgeving van onze fabriek te gebruiken, waar onze vakmensen dagelijks werken aan het opbouwen van droomhuizen tot in de kleinste persoonlijke details die klanten aan ons vragen.

Als directeur-eigenaar van Noors Droomhuis ben ik ongelooflijk trots op het team dat we hebben opgebouwd en waarmee we al jaren kunnen lezen en schrijven evenals onze vast samenwerkingspartners in het Noorse. ( denk aan grondverzetbedrijven, funderingsbedrijven, electriciens, loodgieters en anderen die een vast onderdeel uitmaken van ons hechte team).

Samen werken we jaar in jaar uit om de hoogste standaarden te handhaven en de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Voor mij is Noors Droomhuis niet alleen een bedrijf, maar een levenslange toewijding aan het verwezenlijken van dromen, zowel die van ons als die van jou.

Met een warm gevoel van voldoening kijken we naar het verleden, naar alle belevenissen die ontstonden uit de kracht van dromen en de mogelijkheid om deze waar te maken. Noors Droomhuis is mijn levenswerk en ik kijk uit naar alle dromen die ons team samen met jou de komende jaren mag gaan realiseren.

Cecile Hermans,

Directeur-eigenaar Noors Droomhuis

VIER KRAAKHELDERE PIJLERS

Onze belofte

Bij alles dat we doen hanteren we de hoogste standaard. Lees in de reviews hoe onze opdrachtgevers deze belofte hebben ervaren.

1

AANSPREEKPUNT

3

BOUWMAANDEN

20

JAAR ERVARING

462

DROOMHUIZEN GEREALISEERD

LAAT JE INSPIREREN

Ontdek jouw ideale woning

Een eigen, houten droomhuis in het prachtige Noorwegen. Om belevenissen te creëren of als waardevolle investering. Of een combinatie van avonturen beleven in Noorwegen met investeren in Noorwegen. En dat op jouw ideale plek in Noorwegen. Misschien ben je je nog aan het oriënteren? Of wil je weten wat er allemaal mogelijk is wat betreft stijl, model, indeling en afwerking? Ontdek hier de verschillende mogelijkheden en voorbeelden van droomhuizen in Noorwegen.

Galerij impressie droomhuizen

Hier tonen we foto’s van enkele van onze gerealiseerde Noorse Droomhuizen. Het interieur- en exterieurontwerp vormt een perfecte combinatie van traditioneel vakmanschap met een moderne strakke uitstraling, grote raamoppervlakken en doordachte plattegronden. Volledig naar wens gebouwd.

Galerij op maat gemaakt interieur

Noors Droomhuis interieur is de keuze voor wie op maat gemaakte kwaliteitsmeubels wil hebben volgens dezelfde hoge standaard als je Noorse Droomhuis en alles op tijd wil laten produceren en leveren voor de verhuizing.

"Met veel plezier en liefde ontwerpen en verwerkelijken we jouw droomhuis."
Noors Droomhuis Houtstapelbouw

MODERN OF TRADITIONEEL

Ontdek jouw bouwstijl

HOUTSKELETBOUW

Modern, duurzaam en stijlvol.

Houtskeletbouw is speciaal voor mensen die een tweede huis in Noorwegen gaan bouwen en een duurzaam, energie-efficiënt karakter willen combineren met het warme karakter van hout.

HOUTSTAPELBOUW

Traditioneel, rustiek en warm.

Deze vorm van bouwen biedt tal van voordelen die het tot een aantrekkelijke keuze maken voor moderne huizenbouw, zelfs in een tijdperk waarin andere bouwmaterialen beschikbaar zijn.

 

DIT ZEGGEN KLANTEN

Ervaringen

Wij zijn trots op het werk dat we leveren. Daarom delen we graag de ervaring van onze klanten.

Adrie en Ton

DROOMHUIS OPGELEVERD VOORJAAR 2011

“Noors Droomhuis begreep onze wensen en had onze droomplek boven op de berg zo gevonden. We genieten al vele jaren van ons prachtige huis in ons tweede vaderland Noorwegen.”

Karin en Eugene

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2009

“Noors Droomhuis heeft ervoor gezorgd dat hele proces en begeleiding tiptop in orde was gedurende de periode tot oplevering van onze hytte. Ook konden we ze altijd bereiken als we met vragen en of ideeën zaten.”

Renee en Remco

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2023

“Investeren in Noorwegen met vakantievastgoed is een combinatie van zelf genieten, anderen (mee) laten genieten en bij voorkeur ook inverdienen op de investering.”

Hetty en Marcel

DROOMHUIS OPGELEVERD ZOMER 2023

“Fijne samenwerking en een prachtig eindresultaat!”

Ja, ik wil meer informatie over mijn droomhuis in Noorwegen.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Je krijgt binnen 24u een reactie

Veel gestelde vragen

Wanneer je een huis wilt kopen in Noorwegen, dan is dat een ideale plek om mooie belevenissen mee te maken. Een droomhuis in Noorwegen kan ook een interessante investering zijn. Wat jouw redenen ook zijn om een droomhuis kopen in Noorwegen: het is een hele stap, waarbij veel op je afkomt. Krijg antwoorden op veel gestelde vragen.

Noors droomhuis maakt gebruikt van cookies voor een complete ervaring.