Skip links

FAQ

VEEL GESTELDE VRAGEN

We helpen
je graag

Wanneer je een huis wilt kopen in Noorwegen, dan is dat een ideale plek om mooie belevenissen mee te maken. Een droomhuis in Noorwegen kan ook een interessante investering zijn.

Wat jouw redenen ook zijn om een droomhuis kopen in Noorwegen: het is een hele stap, waarbij veel op je afkomt. Krijg antwoorden op veel gestelde vragen.

VEEL GESTELDE VRAGEN:

Jazeker, dat kan. Onze architect tekent het graag voor je uit. We hebben in de loop van 20 jaar al veel verschillende modellen Noorse Droomhuizen gerealiseerd.

Wij bouwen volledig op maat gemaakte droomhuizen, jouw model kunnen we ook verwerkelijken. We hebben 6 inspiratiemodellen op de website staan. Deze kan je eventueel gebruiken als basis. 

Bij ons betekend dit dat we jouw volledig begeleiden in het traject van Noorse droom t/m de verwerkelijking van deze droom.

Samen:

  • Onze architect tekent je droomhuis volledig naar jouw wens;
  • Je ontvangt ons keuzeboek en creëert jouw droomhuis;
  • Wij regelen de vergunning van de juiste instanties volgens de regels;
  • Onze specialisten adviseren jouw in de plaatsing van jouw ( tweede) huis;
  • Wij regelen grondwerk en fundering zodat we zeker zijn dat leidingen op de juiste plaats liggen;
  • Wij coördineren gedurende de 3 bouwmaanden de bouw;
  • Ook na de bouw zijn we er voor jou en je ( tweede) huis.

Samengevat:

Jij maakt de keuzes en wij regelen het. Wij bouwen jouw droomhuis in Noorwegen.

 

Jazeker, dat kan. We verzoeken je wel vriendelijk om altijd een afspraak te maken. Ons kantoor is namelijk alleen op afspraak geopend. We geven je daar tijdens een adviesgesprek een goed idee van alle materialen en mogelijkheden.

Een adviesgesprek met één van onze adviseurs kunnen wij in de meeste gevallen binnen enkele werkdagen plannen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid aanvragen die wij krijgen en van je eigen agenda. Zodra je het contactformulier verstuurd nemen we binnen 24u contact met je op.

Wij maken al onze Noorse Droomhuizen op maat. Hierdoor brengen wij alleen een offerte uit nadat er een afspraak met één van onze adviseurs heeft plaatsgevonden.

Bij ons is het gehele proces in eigen beheer. Dit betekent dat we snel gaan schakelen als jij dit wilt. Onder voorbehoud en bij ideale omstandigheden kun je met 6 tot 8 maanden genieten van jouw eigen droomhuis in Noorwegen.

Ja, je hebt een vergunning nodig in Noorwegen voor het bouwen van jouw ideale droomhuis. Elke gemeente hanteert eigen regels omtrent de bouwvoorschriften. Om die reden is het belangrijk voordat je overgaat tot het kopen van een stuk grond eerst met ons contact op te nemen. Ten eerste kan het zijn dat je droomhuis i.v.m. de grootte en/of vorm van je tweede huis niet gerealiseerd mag worden op het betreffende stuk grond. Ten tweede kunnen er rechten op je beoogde stuk grond zitten, bijvoorbeeld van een elektriciteitsbedrijf. Een prachtig tweede huis met hoogspanningskabels ernaast voldoet niet aan ons ideale beeld en wellicht ook niet aan jouw idyllisch plaatje.

Neem contact op

Contact met ons opnemen is geheel vrijblijvend. We vertellen je graag over de mogelijkheden van jouw Noorse Droomhuis.

Afspraak, persoonlijk advies

“We beantwoorden graag je vragen over onze droomhuizen, onze droomlocaties en ons bedrijf”

– Cecile Hermans, Aanspreekpunt Nederland

Noors droomhuis maakt gebruikt van cookies voor een complete ervaring.