Skip links

HYTTEVELD

Utjså

Een plek om verliefd
op te worden

UTSJÅ

Nissermeer

Het Nissermeer, gelegen in het zuiden van Noorwegen, is een betoverend stukje natuur dat wordt gekenmerkt door zijn serene schoonheid en schilderachtige omgeving. Dit schilderachtige meer strekt zich uit over een uitgestrekt gebied, omringd door beboste heuvels en schilderachtige dorpjes, waardoor het een bestemming is die zowel rustzoekers als natuurliefhebbers aanspreekt.

De oevers van het Nissermeer zijn bezaaid met gezellige huisjes en traditionele boerderijen die een idyllisch beeld vormen van het Noorse platteland. Deze pittoreske dorpjes, zoals Vrådal en Treungen, bieden een charmante ambiance en vormen een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de omgeving. Smalle wandelpaden leiden door dichte bossen en langs de waterkant, waardoor bezoekers de mogelijkheid hebben om de natuurlijke pracht van dichtbij te ervaren.

Het meer zelf is een paradijs voor liefhebbers van watersport en vissers. In de zomermaanden trekken kajakkers en zeilers naar de rustige wateren, terwijl vissers hun geluk beproeven in de hoop een van de vele vissoorten te vangen die in het meer gedijen. De kalme en heldere wateren van het Nissermeer bieden ook een verfrissende gelegenheid voor een verkwikkende duik op warme dagen.

“Met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring weten we elke wens te vertalen naar een uniek ontwerp volledig op maat.”

Noors droomhuis bouwt op Treungen

UTSJÅ

Locatie hyttefelt

Op ongeveer vijf kilometer van Treungen licht op een flank van de berg Utsjå het hytteveld Utsjå. Alle kavels liggen genivelleerd in het terrein met vrij uitzicht op het Nissermeer.

Het nabijgelegen skigebied in Gautefall maakt dat dit hyttefelt geschikt gebied is voor zowel de zomer als de winter. In twee uur tijd sta je bij de boot in Kristiansand en in een kleine twee uur bij de luchthaven van Sandefjord.

UTSJÅ

Specificaties

Oppervlakte hytteveld:                

52 hectare         

Gemiddelde oppervlakte kavels:

850 m2         

Beschikbare kavels

43

Beschikbare kavels aan het water

0

Beschikbare kavels op de berg

43

Golfbaan in de omgeving:

Nee

Skivoorzieningen in de omgeving:

Ja

Basisvoorzieningen:

5 km

UTSJÅ

Bereikbaarheid

Van de berg Utsjå waar dit hytteveld op ligt naar Treungen is het 10 minuten rijden. Dankzij de goede bereikbaarheid neemt het toerisme al jaren toe en daarmee ook de vraag naar vakantiewoningen in deze omgeving.

Er vertrekken elke dag bussen vanuit de grote steden, Oslo, Bergen, Sandefjord en Skien naar Treungen. Vanaf daar is het 2,7 km naar het hyttefelt. Vanaf Skien is het 4,5u in de bus naar Treungen.

In Skien ligt het dichtsbijzijnde treinstation, 97 km van Treungen. Met de trein duurt het ongeveer 2,5 uur van Oslo naar Skien.

De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Torp Sandefjord Airport en Kristiansand Airport. Beide liggen op ongeveer 140 km van Treungen. Er rijden bussen van Oslo Sandefjord naar Skien.

De meeste bewoners komen met eigen vervoer vanaf één van de veerdiensten. Ofwel op Kristiansand ofwel op Oslo. Vanaf Kristiansand is het 133 km rijden en vanaf Oslo 260 km rijden.

“Noorse Droomhuizen realiseren is onze specialiteit”

UTSJÅ

Zien en doen

Voorzieningen?

Binnen 5 minuten rijden:

  • Supermarkten
  • Hotels
  • Musea
  • wandelpaden
  • Watersport
  • 15 minuten rijden van skigebied Gautefall

Cultuur?

In de nabije omgeving op het puntje van het voorgebergte van Røyrodden aan de oevers van het Nissermeer zie je een aantal grote stapels stenen op de geërodeerde rotsen.

Dit zijn grafheuvels uit de brons- of ijzertijd. Dergelijke grafheuvels zijn te vinden op veel van de voorgebergten en landtongen langs het Nissermeer. Aan de andere kant van de hoofdweg leidt het pad naar een bos met bijna 1000 jaar oude eiken en 15 grafheuvels uit de ijzertijd.

Deze begraafplaats ligt naast een van de oudste boerderijen in Treungen: Årak. In Årak zijn oude speerpunten, ruiteruitrustingen, draaibanken om te weven en diverse gereedschappen gevonden, allemaal gemaakt van ijzer daterend uit de Vikingtijd.

To do?

Gezien de ligging in zuidelijk Telemark heeft het gebied een mild vakantievriendelijk klimaat. Sneeuwzeker in de winter en aangenaam warm in de zomer. Het gebied staat bekend om de potholes. Rotsen die door eeuwen water zijn uitgesleten zijn vervormd naar gaten in de rotsen. Leuke plek om te gaan zwemmen in de zomer.

De omgeving is adembenemend mooi en biedt talloze mogelijkheden voor outdooractiviteiten. In de zomer vissen, kajakken, zwemmen in de potholes, wandelen en mountainbiken. In de winter skiën en langlaufen in het nabijgelegen Gautefall skicenter. Het cross-country skiing in Gautefall is ook aan te raden.

Wie?

Utsjå is geliefd bij mensen die samen met gezin, kinderen en/ of kleinkinderen heerlijk tot rust willen komen omringt met schone natuur en schone lucht. Varen op het prachtige Nissermeer.

Als je op zoek bent naar exclusiviteit dichtbij de natuur om te ontspannen, te genieten van flora en fauna dan ben je op Utsjå aan het juiste adres.

UTSJÅ

Impressie galerij

UTSJÅ

Kavel kaart

2e deel Utsjå hyttefelt

Dit tweede deel van Utsjå hyttefelt is in ontwikkeling. Het meeste grondwerk is al gedaan. Er zijn plots vele plots met weidse uitzichten.

3e deel Utsjå hyttefelt

Dit 3e deel van Utsjå hyttefelt is sinds kort in de verkoop. Mooie plots met privacy en mooie uitzichten zijn nog beschikbaar. De wildernis in je achtertuin. In de winter met je kinderen of kleinkinderen sleëen in je achtertuin.

Ja, ik wil meer informatie over mijn droomhuis in Noorwegen.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Je krijgt binnen 24u een reactie

Noors droomhuis maakt gebruikt van cookies voor een complete ervaring.