Skip links

EXCLUSIVITEIT DICHT BIJ DE NATUUR

12 redenen om te beleggen in Noors vastgoed

Beleggen in Noors vastgoed reden 1. Top economische potentie

Noorwegen investeert aanzienlijk in onderwijs en innovatie, wat resulteert in hoogopgeleide werknemers en een concurrerende economie. Het land is actief aan het verbreden van zijn economie, naast de olie- en gasindustrie, dit vergroot de veerkracht. Het land onderhoudt sterke handelsrelaties met andere Europese landen en wereldwijde partners, wat de economische groei ondersteunt. Het land heeft doorgaans een lage werkloosheid, wat de koopkracht van de bevolking verhoogt en de belastinginkomsten voor de overheid stabiliseert. Hiernaast heeft Noorwegen een uitgebreid sociaal vangnet met toegang tot gezondheidszorg, onderwijs en werkloosheidsuitkeringen. Dit zorgt voor een gezonde en gelukkige bevolking, wat de economische productiviteit bevordert.

 

Beleggen in Noors vastgoed reden 2. Stabiel en betrouwbaar

Noorwegen wordt vaak bewonderd vanwege zijn buitengewoon stabiele economie. Dit is te danken aan een combinatie van factoren die het land tot een aantrekkelijke bestemming maken voor investeerders en een welvarende plek voor zijn burgers.

De Noren beschikken over overvloedige natuurlijke hulpbronnen, zoals olie, gas, visserij, bosbouw en mijnbouw. Noorwegen staat bekend om zijn vooruitstrevende aanpak van het beheer van natuurlijke hulpbronnen. Het Noorse staatsfonds, het Government Pension Fund Global, beheert de inkomsten uit olie en gas op een verantwoorde manier voor toekomstige generaties, en financiert onder andere veel verduurzamingsmaatregelen hiermee. De inkomsten uit deze sectoren vormen een solide basis voor de economie en bieden financiële stabiliteit. Het land heeft sterke en goed gereguleerde financiële instellingen, waardoor het financiële systeem betrouwbaar is en investeerders vertrouwen hebben.

Beleggen in Noors vastgoed reden 3. Veilig en familie vriendelijk

Noorwegen is het soort land waar gezinnen van houden. Het dagelijks leven hier is eenvoudig en duidelijk, ongecompliceerd, compact en veilig. Kinderen lopen hier met hun vrienden naar school en naar hun hobby’s. Kinderen worden met de bus van huis opgehaald om naar school te gaan. Ze zijn van mening dat elk kind moet kunnen opgroeien tot de beste versie van zichzelf, ongeacht de rijkdom of connecties van zijn ouders. Daarnaast vinden ze dat elke volwassene de vrijheid moet hebben om carrière en gezin te combineren. En te genieten van een modern, goed functionerende samenleving o.a. met goede openbare gezondheidszorg.

 

Beleggen in Noors vastgoed reden 4. Kwaliteit van leven

Noorwegen heeft een uitstekend gezondheidszorgsysteem dat toegankelijk is voor alle burgers. De gezondheidszorg wordt gefinancierd via belastingen en premies, en de zorgstandaarden behoren tot de hoogste ter wereld. Het onderwijssysteem voor de Noren is van hoge kwaliteit en gratis, inclusief universitair onderwijs voor burgers en internationale studenten. Het land legt een sterke nadruk op onderwijs, wat resulteert in goed opgeleide burgers. Het land staat bekend om zijn gezonde werk-privébalans. De gemiddelde werkweek is korter dan in veel andere landen, en er is veel nadruk op vrije tijd en recreatie. Het gemiddelde inkomen van de Noren is hoog en de welvaartsvoorzieningen zijn uitgebreid. Dit vertaalt zich in een hoge levensstandaard voor de bevolking. Noorwegen heeft een sterke nadruk op milieubescherming en duurzaamheid. Het land investeert in groene energiebronnen en heeft een schone leefomgeving.

Daarom staat Noorwegen al jarenlang in de top 10 van gelukkigste landen van de wereld en de meest veilige landen ter wereld.

Beleggen in Noors vastgoed reden 5. Locatie

Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende natuurlijke landschappen, waaronder fjorden, bergen en uitgestrekte bossen. De toegang tot de natuur en de mogelijkheid om buitenactiviteiten te ondernemen dragen bij aan de kwaliteit van leven. Natuurlijke schoonheid en economische mogelijkheden komen samen in Noorwegen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is om te investeren. Noorwegen biedt niet alleen kansen voor investeringen, maar ook een hoge kwaliteit van leven voor werknemers en hun gezinnen, wat het aantrekken van internationaal talent vergemakkelijkt.

Beleggen in Noors vastgoed reden 6. Duurzaamheid

Noorwegen is een leider in duurzame energie, met een sterke focus op waterkracht, windenergie en zonne-energie. Investeren in hernieuwbare energieprojecten biedt niet alleen economische kansen, maar draagt ook bij aan milieudoelstellingen. Het land staat bekend om zijn innovatieve kracht en investeert in technologie en onderzoek. Dit creëert kansen voor investeerders in sectoren zoals telecommunicatie, biotechnologie en digitale technologie.

 

Beleggen in Noors vastgoed reden 7. Gender gelijkheid

Noorwegen staat wereldwijd bekend als een land met een hoog niveau van gendergelijkheid. De Noorse overheid en samenleving hebben zich ingespannen om genderongelijkheid aan te pakken en gelijke kansen te bevorderen. De meeste werknemers hebben gelijke salarissen voor gelijk werk, en er zijn regelgeving en initiatieven om genderdiscriminatie op de arbeidsmarkt tegen te gaan. Noren hebben uitgebreide ouderschapsverlofregelingen voor zowel moeders als vaders, waardoor ouders de flexibiliteit hebben om werk en gezinsleven in balans te brengen. Het land heeft ook hoogwaardige kinderopvangvoorzieningen, waardoor ouders gemakkelijker kunnen werken.

Over het algemeen wordt Noorwegen beschouwd als een van de meest gendergelijke landen ter wereld, met voortdurende inspanningen om deze gelijkheid te behouden en te verbeteren.

Beleggen in Noors vastgoed reden 8. Schoon

Noorwegen is niet alleen een heel schoon land om te bezoeken. Maar ook een heel mooi land om een tweede woning te bezitten. De toewijding aan milieubescherming en groene initiatieven heeft Noorwegen een reputatie gegeven als een voorbeeldige natie op het gebied van duurzaamheid. Noorwegen is een pionier op het gebied van hernieuwbare energie, met waterkracht als belangrijkste bron van elektriciteit. Het land heeft een overvloed aan fjorden en rivieren die worden benut voor waterkrachtcentrales, waardoor Noorwegen een van de schoonste elektriciteitsnetwerken ter wereld heeft. Noorwegen loopt voorop in de adoptie van elektrische voertuigen (EV’s). Het land heeft een uitgebreide infrastructuur voor oplaadstations en biedt aanzienlijke belastingvoordelen en stimulansen voor EV-kopers. Het land investeert aanzienlijk in milieutechnologie en innovatie, en Noorse bedrijven zijn leiders in sectoren zoals duurzame energieopwekking, maritieme technologie en schone mobiliteit.

Beleggen in Noors vastgoed reden 9. Goede verbindingen

Als u overweegt een huis te bouwen in Noorwegen, dan is het belangrijk om te weten dat het land beschikt over een uitstekende infrastructuur van transportverbindingen. Deze goed ontwikkelde netwerken spelen een cruciale rol in het gemakkelijk bereiken van uw nieuwe huis, of u nu in een bruisende stad of in een schilderachtig dorp wilt wonen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de transportverbindingen in Noorwegen die uw bouwproject ten goede zullen komen:

Wegen en snelwegen: Noorwegen heeft een uitgebreid wegennetwerk dat steden, dorpen en afgelegen gebieden met elkaar verbindt. De wegen zijn goed onderhouden en van hoge kwaliteit, zelfs in de meest afgelegen regio’s. Hierdoor kunt u genieten van moeiteloze ritten van en naar uw nieuwe huis, ongeacht de locatie.

Openbaar vervoer: Noorwegen beschikt over een efficiënt openbaar vervoerssysteem, met treinen, bussen en veerboten die het hele land doorkruisen. Steden zoals Oslo, Bergen en Trondheim hebben uitgebreide tram- en metrolijnen, waardoor u gemakkelijk kunt pendelen.

Luchthavens: Noorwegen heeft talrijke internationale luchthavens, waaronder de luchthavens van Oslo Gardermoen, Bergen Flesland en Stavanger Sola, die zorgen voor naadloze verbindingen met bestemmingen over de hele wereld. Dit is handig voor zowel zakelijke reizen als vakanties.

Havens: De vele havens van Noorwegen bieden uitstekende mogelijkheden voor maritiem transport. Of u nu aan de kust wilt wonen of uw huis wilt voorzien van goederen uit het buitenland, de havenfaciliteiten zijn goed toegerust voor allerlei logistieke behoeften.

Scenic Routes: Noorwegen staat bekend om zijn adembenemende landschappen en schilderachtige routes. Het is mogelijk om prachtige tochten te maken langs nationale toeristische routes die u naar enkele van de meest indrukwekkende plekken van het land leiden, en dat allemaal binnen handbereik van uw nieuwe huis.

Kortom, de uitstekende transportverbindingen in Noorwegen maken het plannen en bouwen van uw droomhuis een naadloze ervaring, waarbij u kunt genieten van de schoonheid van het land en tegelijkertijd toegang hebt tot alle voorzieningen die u nodig hebt. Het maakt niet uit waar u besluit uw huis te bouwen in dit prachtige land; Noorwegen biedt u de mogelijkheid om comfortabel en gemakkelijk te reizen naar en van uw nieuwe thuis.

Beleggen in Noors vastgoed reden 10. Persoonlijke vrijheid

Noorwegen staat bekend om veel dingen: adembenemende fjorden, een rijke cultuur en een hoogwaardige levensstijl. Maar een van de meest opvallende aspecten van het Noorse leven is de persoonlijke vrijheid die in het hele land wordt gewaardeerd. Deze vrijheid strekt zich ook uit tot het bouwen van huizen en het vormgeven van uw eigen woonomgeving.

In Noorwegen worden individuele rechten en vrijheden hoog in het vaandel gedragen. Dit geldt niet alleen voor de basisvrijheden, maar ook voor de manier waarop mensen hun huizen bouwen en inrichten. Noorwegen moedigt zelfbouwprojecten aan. Dit betekent dat individuen, met de juiste vergunningen en naleving van bouwvoorschriften, hun eigen droomhuis kunnen ontwerpen en bouwen. Of het nu gaat om een modern huis met strakke lijnen of een traditionele blokhut in het bos, de mogelijkheden zijn eindeloos. Noorwegen biedt een overvloed aan ruimte en natuurlijke schoonheid, wat betekent dat huizen vaak met voldoende afstand van elkaar kunnen worden gebouwd, waardoor privacy en rust gewaarborgd zijn.

Beleggen in Noors vastgoed reden 11. Investeringsklimaat

Het is belangrijk op te merken dat belastingwetten en -regels in Noorwegen kunnen veranderen, dus het is raadzaam om altijd advies in te winnen bij een fiscaal adviseur of een lokale autoriteit voordat u investeert.

Noorwegen heeft geen specifieke vermogensbelasting op onroerend goed, wat betekent dat u niet jaarlijks belasting hoeft te betalen over de waarde van uw vastgoedinvesteringen. Noorwegen heeft belastingverdragen met veel landen om dubbele belastingheffing te voorkomen. Dit kan gunstig zijn voor buitenlandse investeerders om te voorkomen dat ze dubbel belasting moeten betalen over hun inkomsten uit vastgoed.

De natuurlijke schoonheid van Noorwegen trekt jaarlijks miljoenen toeristen. Investeren in de toeristische sector, vakantiewoningen, kan aanzienlijke rendementen opleveren.

Houd er rekening mee dat deze voordelen afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder de aard en duur van uw investering, uw eigen fiscale situatie en eventuele wijzigingen in de Noorse belastingwetten. Het is raadzaam om professioneel belastingadvies in te winnen voordat u vastgoed in Noorwegen koopt of investeert om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van uw fiscale verplichtingen en voordelen.

Beleggen in Noors vastgoed reden 12. Economische welvaart

Welvaart in Noorwegen: Bouwen voor een Betere Toekomst.

De welvaart in Noorwegen gaat verder dan financiële rijkdom; het weerspiegelt ook de kwaliteit van leven, de zorg voor het milieu en de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke omgeving. In de bouwsector vertaalt deze welvaart zich in hoogwaardige, duurzame huizen die tegemoetkomen aan de behoeften en aspiraties van de inwoners, en die een solide basis vormen voor een betere toekomst.

Ja, ik wil meer informatie over mijn droomhuis in Noorwegen.

Vertel mij meer over de mogelijkheden

Je krijgt binnen 24u een reactie

Noors droomhuis maakt gebruikt van cookies voor een complete ervaring.